Vilka är de 10 bästa fajterna?

Titeln ovan är en fråga som de allra flesta har ställt sig. Det är naturligtvis svårt att ranka MMA-matcher, då olika personer föredrar olika stilar och har olika favoritfajters. Jag tänkte dock att jag skulle försöka lista de 10 bästa UFC-matcherna som jag minns.

#10 – Gilbert Melendez vs Diego Sanchez @ UFC 166
Blod, svett och två vansinniga lättviktare. Melendez vs Sanchez var ett regelrätt rallarslagsmål och jag älskade det.

#9 Chuck Lidell vs Wanderlei Silva @ UFC 79
Två av de bästa som klivit in i oktagonen ställdes mot varandra under UFC 97. Det var en slagfestival och båda lämnade allt de hade i buren. FOY 2007.

#8 Frankie Edgar vs Gray Maynard den tredje @ UFC 136
Frankie är en väldigt underhållande fajter. I den här matchen blev han knockad (sänkt) två gånger i första ronden men lyckades ta sig tillbaka och vinna på knock i fjärde.

#7 Frank Shamrock vs Tito Ortiz @ UFC 22
En retromatch  som fortfarande är en av de mest underhållande matcherna i UFC:s historia. Shamrock vann i fjärde när Tito inte ville vara med något mer, efter att Shamrock börjat regna slag på honom.

#6 Anderson Silva vs Chael Sonnen @ UFC 117
Chael dominerade Anderson i fyra ronder och var extremt nära att sno åt sig bältet. Då ryckte brassen fram alla ess som han hade i byxlinningen och fick Chael att ge upp med en armbar om till och med Ronda Rousey hade varit imponerad av. Magisk vändning och ett perfekt exempel på att allt kan hända inom MMA.

#5 Jon Jones vs Alexander Gustafsson @ UFC 165
Jones hade dominerat sin viktklass tills han ställdes öga mot öga med Alexander Gustafsson. Gustafsson bytte slag med mästaren och ingen var säker på att vem som skulle få lyfta armen efter fem ronder. Jones vann, men den blonda vikingen från Arboga vann folkets respekt.

#4 Matt Hughes vs Frank Trigg den andre @ UFC 52.
Kolla videon

#3 Frankie Edgar vs Gray Maynard den andre @ UFC 125
Frankie Edgar och Gray Maynard den andre är med två gånger på den här listan. Även under UFC 125 så dominerade Maynard matchinledningen. Edgar visade dock sin klass och lyckades kämpa sig tillbaka in i matchen. En fantastisk uppvisning av både slagskämparna som slutade med att inte ens domarna kunde separera dem.

#2 Dan Henderson vs Mauricio Rua @ UFC 139
Många tycker att det här är den bästa matchen någonsin. I 25 minuter så bjöd de publiken på en hejdundrade show som kommer att gå till historien. Det är svårt att beskriva den med ord så kolla in lite highlights istället:

#1 Forrest Griffin vs Stephan Bonnar @ TUF 1 Finale
The Ultimate Fighter har en stor del i de framgånger UFC har haft de senaste decenniet. I den första säsongen ställdes Forrest Griffin mot Stephan Bonnar i finalen. Det här var en fantastik show mellan två slagskämpar som vägrade att ge upp. De bytte slag och sparkar konstant under hela matchen. Forrest stod som segrare men matchen var så bra att Dana White gav båda ett kontrakt med UFC. Fajten är allmänt ansett som en katalysator för UFC:s popularitet och både Griffin och Bonnar har fått en plats i The UFC Hall of Fame tack vare den.