Rousey vs Mayweather

Det råder väl inga tvivel om att Floyd Mayweather skulle få dyngstryk om han klev in i buren med en UFC-fajter i hans viktklass. Precis på samma sätt Urijah Faber skulle bli utklassad av Floyd i en boxningsmatch. Men Ronda Rousey hade ett par intressant kommentarer i en radiointervju nyligen. Rousey sa att hon tror att hon skulle ha bra chans mot Mayweather i oktagonen. Det var i en radiointervju med Power 106 FM som Ronda kom med uttalandet. Hon sa att hon skulle droppa ner på marken och jaga Floyd på marken. Här är hennes citat. Tack till Bleacherreport för citatet.

I wouldn’t even stand up, I wouldn’t even be anywhere near him. I would just do like a little army crawl over there, and he would have to run away. I would just be skittering after him like the one dude inBloodsport that was doing the whole monkey crawl fight system. I would do that. I would just bear crawl over there too low for him to hit me, and I’d tackle him down…. I spent a lot of time [on the ground], and I doubt that he does.

Det är viktigt att komma ihåg att Ronda inte lät speciellt seriös när hon var med i det där radioprogrammet. Hon utmana inte heller mästaren. Men det väcker ju ändå en intressant fråga? Har Ronda verkligen sådan hybris att hon tror att hon skulle kunna spöa Floyd Mayweather? Sedan hon började med MMA har Ronda Rousey inte haft några problem med någon motståndare. Att gå matcher mot sopsäckar är en beprövad teknik för att hajpa fajters och bygga deras självförtroende. Det här är framförallt vanligt inom boxning där man försöker få upp värdet på sina titelmatcher så mycket som möjligt. Bristen på motstånd kan mycket väl ha gjort så att Ronda tror att hon är oövervinnelig. Sanningen är naturligtvis att Rousey skulle kunna kräla runt hur mycket hon vill. Floyd Mayweather skulle bara plocka upp henne och kasta ut henne ur buren.

Missförstå mig inte nu. Jag gillar Rousey. Hennes matcher är ofta underhållande och hon har gjort underverk för UFC. Men om det är så att hon på riktigt tror att hon skulle kunna spöa Mayweather i en MMA-fajt så påminner det väldigt mycket om den här gamla gubben som sätter $5k på att han kan spöa vilken MMA-fajter som helst. Det gick sådär.

Ett annat råd till Ronda kan ju vara att inte utmana just Floyd Mayweather. Det är ju inte så att han har några större problem med att spöa på kvinnor. Floyd Mayweather dömdes till 90 dagar på kåken efter att ha lappat till sin föredetta flickvän Josie Harris, så jag tror ju inte att det psykfallet skulle ha några problem med att läxa upp Ronda om hon blir alldeles för uppstudsig. Men om “Rowdy Rousey” nödvändigtvis ska slåss mot snubbar så tror jag att det finns flera manliga atleter som hon skulle ha bra chans mot. Både Pejja Lindholm och Håkan Dahlby skulle kunna få problem.