Jon Jones

Jon “Bones” Jones är antagligen det största namnet inom kampsport just nu. Han håller UFC:S titel i lätt tungvikt och han rankas av många som den bästa pound-for-pound fajtern. Vissa (undertecknad) håller honom även som den bästa fajtern som någonsin har klivit in i UFC:s oktagon. Jon Jones vann tog över bältet i lätt tungvikt i mars 2011 och blev den yngste titelhållaren någonsin inom UFC. Han har försvarat bältet framgångsrikt flera gånger och den enda “tuffa” matchen han har gått om bältet var hans senaste försvar mot Alexander Gustafsson. Gustafsson blev lovad en titelmatch titel efter att att han besegrade Jimi Manuwa i London och det enda som står mellan ett returmöte mellan Jones och Gustafsson är Glover Teixeira, som ska slåss med Jones om bältet senare i år.

Jones fick sin start inom MMA när han började brottas på High School. Han höll på med brottning och Amerikansk fotboll fram tills dess att han hoppade av College för att satsa på MMA. Han gjorde sin debut inom Mixed Martial Arts på Full Force Untamed XX då han mötte Brad Bernard. Efter 6 raka avslut så fick UFC upp ögonen och han fick hoppa in som ersättare på UFC 87. Här ser ni hans debut inom MMA:

Jon Jones vann sin debut i UFC efter att ha dominerat Andre Gusmão och gick snabbt igenom viktklassen och etablerade sig som en av UFC:s bästa fajters. Efter sex raka (om jag räknade rätt) vinster så fick  Jones en titelmatch mot Mauricio “Shogun” Rua eftersom att Rashad Evans, som skulle gått matchen, blivit knäskadad. Jones och Rua slogs på UFC 128 den 19e mars 2011 och Jones tog över bältet genom att vinna på TKO i den tredje ronden. Sedan dess har han försvarat bältet sex gånger, mot sex olika motståndare. Totalt i UFC har Jones gått 14 matcher. Han har vunnit 13 av dem och förlorade på grund av diskning mot Matt Hamill i finalen av The Ultimate Fighter. Jon Jones dominerade matchen mot Hamill men kunde tyvärr inte kontrollera sina armbågar och blev diskad efter att ha attackerad Hamill rakt uppifrån.

Jon Jones tränar under Jackson MMA. Han är förlovad med sin flickvän Leah och paret har två döttrar. Han har även en bror som spelar i NFL och han har blivit dömd för rattfylleri.

The Mauler sopar till Bones