Dana White

Dana White behöver väl knappast någon närmare presentation. Den karismatiske och något burduse chefen för UFC är mannen som har gjort MMA till det som det är i dag. Utan Dana Whites satsning på UFC och The Ultimate Fighter så hade MMA inte blivit världens snabbast växande sport. En av fertitta-bröderna, som äger merparten av UFC, säger till och med att UFC antagligen hade konkat utan Dana White. Jag har länkat in klippet här i texten. – Det är återigen ESPN som bjuder på ett mycket sevärt inslag. De har gjort fler bra korta berättelser om personligheter inom MMA. Bland annat en om Brock Lesnar som jag la till i ett tidigare inlägg.

Som ni ser från klippet så är Dana White en ganska rättfram person som sällan lägger några fingrar emellan. Han har bland erkänt att han är ateist och att han har provat steroider. Att han är ateist är inget märkligt i sig. Speciellt inte om man har en fullt fungerande hjärnkapacitet. Men det här är USA vi pratar om. Ungefär 3/4 av den vuxna befolkningen i USA tror på gud… Och så undrar dom varför deras ekonomi går åt helvete.

Trots sin framfusighet har Dana White lyckats extremt bra. Han sägs vara god för en bra bit mer än 100 miljoner dollar enligt Celebrity Networth.

Här är klippet med ESPN om Dana White och hans karriär: