Annorlunda träning

Det finns olika vägar till att nå toppen. Vi har hört talas om Björn Borgs garageport, Per Elofssons löprundor ute på myrarna och Gunde Svans havregrynsgröt. Men frågan är om inte Khabib Nurmagomedov tar priset. Den tjugofemåriga ryssen, som är rankad fyra i UFC:s lättviktsdivision, har hittat en ny sparringpartner som kan hjälpa honom att förbättra sitt matchrekord till 23-0.

Man kan tycka vad man vill om att brottas med björnungar, men det ser ganska oskyldigt ut och är långt ifrån den mest galna historien som kampsportsvärlden har hört. Det priset går nog till den enorma boxaren Nikolai Valuev. Valuev mäter 211 cm och väger in på 150 kg. Det finns en historia om när Valuev var ute och jagade vildssvin. Han hade fått in siktet och skulle bara knäppa av. Tyvärr så klickade hans bössa och han kunde inte skjuta. Om jag kommer ihåg historien rätt så ska vildsvinet ha märkt att det var folk i skogen och gått till attack. Valuev gjorde då det enda naturliga. Han brottade ner vildsvinet och hade ihjäl det med sina bara händer.

Sanningshalten i historien går kanske att ifrågasättas, men varför skulle man göra det? Den stora frågan är istället om han spöade upp en armé med romerska soldater på vägen hem.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *